KOULUTUSTOIMINTA

Tampereen huiluklubi ry. järjestää myös koulutustapahtumia huilunsoiton ammattilaisille, opiskelijoille ja harrastajille.

Sami Junnosen mestarikurssi ja konsertti Tuomas Turriagon kanssa Pirkanmaan Musiikkiopistolla 27.-28.5.2017
tuntematontuntematonBODY MAPPING, Huilisti Eeva Heikkilä esitteli klubilaisille ajatuksia ja näkökulmia kehon käytöstä 15.2.– 16.2.2014.
img_2867


HUILUN TILA TÄNÄ PÄIVÄNÄ, Pekka Karahka luennoi 15.2.2014 Huilun akustiikasta, erilaisten materiaalien vaikutuksesta sointiin, huilujen eroista; tyynyt, asteikoit, huilun koneiston muotoilusta sekä nanopinnoituksesta

img_2860

TAITEEN LUMOUS
, Huilisti-saksofonisti Juhani Aaltosen seminaari Tampereella la 20.2.2010 Pirkanmaan Musiikkiopistolla.
”Soita niin, että lammen pinta ei mene rikki”
Aihepiireinä taiteen voima, luovuus, improvisaatio, sävyjen käyttö, dramatiikan taju, tulkinta ja muita vuosikymmenien aikana muodostuneita ajatuksia taiteesta ja musiikista.
img_3991

img_3997

Tammikuussa 2008 huiluklubi järjesti tinapillikurssin irlantilaisesta musiikista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestettiin Tampereella Pirkanmaan Musiikkiopiston tiloissa. Kouluttajana kurssilla oli Joonas Keskinen Tampereen yliopiston etnomusikologian laitokselta. Kukin oppilas sai ikioman tinapillin. Joonas Keskinen tutustutti soittajat tinapillin soittotekniikoihin ja irlantilasen musiikin alkuperään. Päätöskonsertissa kuultiin sekä kurssilaisten esityksiä että irkkuyhtye Easy Hank.

maria
Tinapillikurssi 19.-20.1.2008. Kuvassa Maria Hartikainen Viljakkalasta.

Marraskuussa 2006 järejstetty huiluviikonloppu keräsi osanottajia useista Pirkanmaan alueen musiikkioppilaitoksista. Mukana oli n.50 huilunsoittajaa. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja vieraaksi klubi oli kutsunut Porista säveltäjä-huilisti J-P Lehdon. Tapahtumassa soitettiin suuressa huiluorkesterissa sekä pienemmissä kokoonpanoissa, kuunneltiin luento nykymusiikin soittotekniikoista ja kokeiltiin niitä käytännössä. Tapahtuman toteutukseen osallistui suuri joukko Tampereen ympäristössä työskenteleviä huilunsoiton ammattilaisia ja huiluklubin aktiivijäseniä.

img_1162
Ryhmäkuva huiluviikonlopulta 4.-5.11.2006

img_1120-2
Huiluviikonloppu 2006. Luento nykymusiikin soittotekniikoista