KOULUTUSTOIMINTA

Tampereen huiluklubi ry. järjestää säännöllisesti koulutustapahtumia.
Tapahtumat suunnataan vaihtelevasti musiikin ammattilaisille, ammattiopiskelijoille, musiikin harrastajille ja musiikkiopistojen oppilaille.

Näistä esimerkkeinä huilistin ergonomiaa käsittelevä kurssi vuonna 2018 ja barokkikurssi yhteistyönä Suomen huiluseuran kanssa vuonna2019.

Barokkihuilupäivä Tampereella
16.11.2019 Pirkanmaan musiikkiopisto.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2986

Tampereella Pirkanmaan musiikkiopistolla järjestettiin 16.11.2019 Suomen ensimmäinen barokkihuilutapahtuma.
Osallistujat lähtivät kotimatkalle mukanaan roppakaupalla barokkitietoutta omaan käyttöön ja oppilaille ammennettavaksi.
SUURET kiitokset pääkouluttajalle, Jari S. Puhakalle rohkaisevista ohjeista ja opeista.
Kiitokset myös ”apukouluttajille” Anni Rannalle ja Ilkka Eroselle opastamisesta traverson saloihin.
Illan kruunasi taidokas konsertti jossa Jarin, Annin ja Ilkan lisäksi musisoimassa myös Helena Holm, nokkahuilu ja Anu Kaivola, cembalo.
Kiitokset myös kaikille kurssilaisille osallistumisesta ja mukavasta tunnelmasta!

Järjestäjät: Tampereen huiluklubi ry, Suomen huiluseura ry, Tampereen vanhan musiikin ystävät ry.
Tukijat: MES, Tampereen kaupunki, Pirkanmaan musiikkiopisto.

Vaivattomasti huilulla                   
Pirkanmaan musiikkiopiston, Valkeakosken musiikkiopiston ja Palmgren- konservatorion oppilaat ja opettajat saivat nauttia 27.-28.10.2018 huilisti Hanna Juutilaisen ja OMT fysioterapeutti Satu Palon ideoimasta "Vaivattomasti huilulla"- viikonlopusta.
Intensiivinen viikonloppu antoi oppilaille paljon ajatuksia optimaalisen soittoasennon löytämiseen. Myös opettajat saivat käyttöönsä uusia keinoja oppilaiden ohjaamiseen kohti luonnollista, levollista ja tehokasta tapaa käyttää kehoaan soiton apuna.

Suurkiitokset upeasta viikonlopusta Sadulle ja Hannalle!

Tapahtumaa tukivat Opetushallitus, Sibelius-Akatemian Maakunnallinen nuorisokoulutus ja hankkeeseen osallistuneet oppilaitokset.


UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1dc9UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1dd9

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1ddf


Toukokuussa 2017 Sami Junnosen mestarikurssi ja konsertti Tuomas Turriagon kanssa Pirkanmaan Musiikkiopistolla.
tuntematontuntematonHelmikuussa 2014 BODY MAPPING, Huilisti Eeva Heikkilä esitteli klubilaisille ajatuksia ja näkökulmia kehon käytöstä.
img_2867


Helmikuussa 2014 HUILUN TILA TÄNÄ PÄIVÄNÄ, Pekka Karahka luennoi huilun akustiikasta, erilaisten materiaalien vaikutuksesta sointiin, huilujen eroista; tyynyt, asteikoit, huilun koneiston muotoilusta sekä nanopinnoituksesta

img_2860

Helmikuussa 2010 TAITEEN LUMOUS, Huilisti-saksofonisti Juhani Aaltosen seminaari Tampereella Pirkanmaan Musiikkiopistolla.
”Soita niin, että lammen pinta ei mene rikki”
Aihepiireinä taiteen voima, luovuus, improvisaatio, sävyjen käyttö, dramatiikan taju, tulkinta ja muita vuosikymmenien aikana muodostuneita ajatuksia taiteesta ja musiikista.
img_3991img_3997

Tammikuussa 2008 huiluklubi järjesti tinapillikurssin irlantilaisesta musiikista kiinnostuneille. Tapahtuma järjestettiin Tampereella Pirkanmaan Musiikkiopiston tiloissa. Kouluttajana kurssilla oli Joonas Keskinen Tampereen yliopiston etnomusikologian laitokselta. Kukin oppilas sai ikioman tinapillin. Joonas Keskinen tutustutti soittajat tinapillin soittotekniikoihin ja irlantilasen musiikin alkuperään. Päätöskonsertissa kuultiin sekä kurssilaisten esityksiä että irkkuyhtye Easy Hank.

maria
Tinapillikurssi 19.-20.1.2008. Kuvassa Maria Hartikainen Viljakkalasta.

Marraskuussa 2006 järejstetty huiluviikonloppu keräsi osanottajia useista Pirkanmaan alueen musiikkioppilaitoksista. Mukana oli n.50 huilunsoittajaa. Tapahtuma oli kaksipäiväinen ja vieraaksi klubi oli kutsunut Porista säveltäjä-huilisti J-P Lehdon. Tapahtumassa soitettiin suuressa huiluorkesterissa sekä pienemmissä kokoonpanoissa, kuunneltiin luento nykymusiikin soittotekniikoista ja kokeiltiin niitä käytännössä. Tapahtuman toteutukseen osallistui suuri joukko Tampereen ympäristössä työskenteleviä huilunsoiton ammattilaisia ja huiluklubin aktiivijäseniä.

img_1162img_1120-2
Huiluviikonloppu 2006. Luento nykymusiikin soittotekniikoista